Wonen

Je woning optimaal beveiligen is belangrijk

Gelukkig neemt het aantal inbraken in Nederland af en dat is zeker een goed teken. Dit is echter niet het moment dat we moeten stoppen met het beveiligen van onze woningen, want zodra we daarmee stoppen zal het aantal inbraken weer aanzienlijk toenemen. Is jouw woning nog niet beveiligd? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te investeren in de beveiliging van je woning. De kans is groot dat je waardevolle spullen in huis hebt liggen. Ook is het logischerwijs niet fijn dat er een vreemde door je huis sluipt en waarschijnlijk voor duizenden euro’s schade aanricht. 

 

Schaf een goede camerabeveiliging aan 

Je moet waarschijnlijk elke dag werken en dat zijn juist de momenten dat er niemand thuis is en er ingebroken kan worden. Ook kun je enkele weken op vakantie gaan en dan is het wel handig dat je een oogje in het zeil kan houden. Dit kun je het beste doen door camerabeveiliging te installeren. Het is erg belangrijk dat deze camerabeveiliging duidelijke beelden kan opnemen. Het komt wel eens voor dat mensen onduidelijke beelden opgenomen hebben, terwijl deze beelden essentieel zijn voor het onderzoek. Daarom zou je een Hikvision Dome camera aan moeten schaffen. Dit is een speciale camera die constant de omgeving rond je woning kan monitoren. 

 

Laat een alarm installeren

Wanneer criminelen inbreken bij een woning of een bedrijfspand, is het hun bedoeling dat ze binnen enkele minuten de buit pakken en ervandoor gaan. De meeste inbrekers schrikken als ze een alarm af horen gaan en gaan er dan ook in veel gevallen direct vandoor. Je kunt dus het beste een alarm installeren. Niet alleen omdat je inbrekers daarmee afschrikt, maar ook worden de buurt en de politie gealarmeerd door het alarm van je woning of bedrijfspand. Het installeren van een alarm moet goed gedaan worden en daarom is het aan te raden om dit altijd door een specialist te laten doen. 

 

Weet hoe je inbraak kan voorkomen

Een inbraak is in veel gevallen ook te voorkomen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een hond aan te schaffen, want honden beschermen hun territorium tegen vreemden. Daarnaast is het ook verstandig om de lichten van je woning aan te laten. Sommige inbrekers krijgen hierdoor het gevoel dat er mensen aanwezig zijn en haken af. Ook zou je kunnen kijken naar het verstevigen van je deuren. Hierbij kun je denken aan extra sloten of een ander beveiligingssysteem.