Badkamer

De ultieme droom in de badkamer

Je wilt graag je handen uit je mouwen steken en zelf je badkamer opknappen. Een reden kan zijn dat je je badkamer wil opknappen of dat hij echt toe is aan renovatie. Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Eén van de belangrijkste tips bij doe-het-zelf verbouwen of opknappen, is dat altijd kritisch moet zijn. Is het echt nodig om de hele badkamer aan te pakken? Of kan je sommige dingen laten voor wat het is en alleen pimpen?

Ga van tevoren altijd aan de slag met een ontwerp. Wat wil je veranderen en hoe zal dit eruit gaan zien?

Details in de badkamer

De badkamer is waarschijnlijk een ruimte waar je veel tijd spendeert. In de ochtend, soms in de middag en in de avond doe je weer je routine. Dan is het fijn als je badkamer tip top in orde is en je je niet stoort aan een aantal dingen, zoals een planchet badkamer die je al zo lang wil. Een planchet is erg handig om bijvoorbeeld je douchespullen op te zetten. Het zorgt voor ruimte en daarnaast geeft het ook nog een mooie uitstraling. Je hebt een planchet van glas, RVS of in chroom. De glazen modellen zijn over het algemeen voorzien van een constructie die ze op hun plaats houdt en het mogelijk maakt om ze aan de wand te bevestigen. Bij een RVS of chroom is het verstandig om de diverse planchetten goed te bekijken en voor jezelf na te gaan hoe ze aansluiten op de andere type materialen die je al in je badkamer hebt, of nog wilt gaan kopen.

Een toilet in de badkamer of erbuiten?

De één vindt het verschrikkelijk en de ander super handig, een toilet in je badkamer. Waar die ook zit, hij is hartstikke nodig in huis. Ook in het toilet heb je talloze mogelijkheden voor een mooi en stijlvol karakter. De mooiste keuze is dan ook een hangend toilet. Een hang wc wordt aan de muur bevestigd, door middel van een stevige constructie achter de tegelwand. Zelfs een zware belasting op de toiletpot zal niet leiden tot problemen. Een hangend wc wordt ook wel een wandcloset genoemd en heeft een mooie en strakke uitstraling. Daarnaast heeft het zwevend toiletpot een enorm voordeel, namelijk het is een stuk gemakkelijk schoon te maken dan een staand toilet.

Wat de keuze uiteindelijk wordt in de badkamer, moet altijd eerst volgens een ontwerp voordat je begint met slopen of bouwen. Denk goed na over de combinatie van elementen die je met elkaar wil laten terug komen, zodat alles goed op elkaar is afgestemd