Tuin

Een houten hekwerk bestel je bij Nobelhout

Heb je het plan om voor de volgende zomer je complete tuin in orde te brengen? Dan is het verstandig om nu alvast te beginnen. Je hoeft nu echt nog niks te planten, al kan dat natuurlijk met sommige soorten al prima. Het is nu echter de perfecte tijd om de omlijsting van je tuin aan te pakken. Kies een mooi houten hekwerk op de site van Nobelhout en bestel het. Je kunt het houten hekwerk heus nog voor het echt slecht weer wordt gaan installeren. Er zijn dan wel een paar dingen waar je goed op moet letten en extra zaken die je moet aanschaffen.

Een houten hekwerk van Nobelhout is van goede kwaliteit

Je hoeft je met een houten hekwerk dat je bestelt bij Nobelhout geen zorgen te maken over de kwaliteit. Een houten hekwerk kan echt jarenlang mee. Maar er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat het hout niet direct in contact komt met de grond. Je kunt er dan voor kiezen om de onderkant van iedere paal in de teer te zetten of om de palen te lakken, maar je kunt er ook voor kiezen om een poer te gebruiken en deze vast te zetten in beton. Een houten hekwerk is misschien niet zo hoog als een schutting, maar het is alsnog belangrijk dat het hekwerk stevig staat en niet omwaait bij de eerste de beste storm.

Moet je het hout schilderen?

Nee. Je hoeft een houten hekwerk niet per se te schilderen. Je kunt er wel voor kiezen om het te doen. Je kunt het hout dan iedere kleur geven dat je maar wilt. een nadeel is wel dat je het schilderwerk met enige regelmaat moet nalopen en hier en daar moet bijwerken. Verf kan vervagen en gaan bladderen. Gebeurt dat? Dan ziet zo'n mooi houten hekwerk er ineens armoedig uit en dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

Verfraai je tuin met een mooie pergola

Ook als je niet al te veel planten in je tuin wilt, is een mooie pergola, die je laat begroeien met, bijvoorbeeld, een mooie roos of een andere klimplant. Je hebt daar maar weinig onderhoud aan, maar het is wel direct een flinke statement in je tuin. Je bestelt zo'n mooie pergola ook heel gemakkelijk bij Nobelhout. Je kunt er ook voor kiezen om er zelf één te maken, maar waarom zou je, er zijn mooie bouwpakketten!