Vakantie

De leukste vakanties dichtbij huis

Ben je ook zo’n type die altijd maar ver, verder, verst wil reizen? Azië heeft dat heerlijke eten, Afrika heeft zo’n gave cultuur en Zuid-Amerika heeft de mooiste jungles. Alles is zo ontzettend mooi, maar helaas ook wel erg duur. Wist je dat er dichter bij huis ook heel veel moois is te zien? Hier vind je hele leuke inspiratie. Wie weet wil je hierna nooit meer ergens anders heen!

Nederland

Eigenlijk heeft Nederland ontzettend veel om te zien. We hebben hier en daar adembenemende natuurgebieden, zoals de Hoge Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en de prachtige Oostvaardersplassen. En dat is nog maar een kleine greep van al het moois dat er te zien is. Zeeland heeft ook prachtige natuurgebieden, waar water en polders zich mengen met de mooiste vogels. Wist je dat er op sommige plekken zelfs flamingo’s te spotten zijn? Daarnaast zijn er hele mooie vestingsteden in Nederland te vinden, zoals Brielle en Gorinchem. Ook zijn er veel schattige, ouderwetse dorpjes met mooie haventjes te vinden in ons land. Natuurlijk kan je je ook eeuwig vermaken op het strand, waarbij je na een mooie duinwandeling lekker uitrust bij een heerlijke strandtent. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige Waddeneilanden. Tenslotte, wanneer je een goedkoop hotel Rotterdam boekt, bezoek je één van de leukste grote steden van Nederland.

België

Ook België is fantastisch, met zijn glooiende heuvels en prachtige onaangetaste bossen. België leent zich bij uitstek voor survivallen. Wil je klimmen, abseilen, tokkelen, raften, kanoën of een grottentocht maken? Alles is mogelijk! In België raak je gewoonweg niet uitgekeken door al het moois dat je omringt. De mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het is er ontzettend rustgevend. Bovendien is de Belgische chocola de beste ter wereld. Wil je ook wakker worden door het geluid van fluitende vogels bij een knisperende open haard? Boek dan een vakantie Belgie. Dat is pas echt genieten!

Duitsland

Ook Duitsland heeft geweldige eigenschappen. Denk aan die supergave rodelbanen, heerlijke broodjes braadworst, mooie culturele steden (bijvoorbeeld Berlijn) en prachtige kerstmarkten (zoals die in Düsseldorf). Daarnaast zijn er hele grote pretparken en kan je er uren wandelen in de fantastisch mooie natuur met allerlei soorten bergen en watervallen. En natuurlijk kan je er ook nog eens skiën. Eigenlijk heeft Duitsland bijna alles. En het is ook nog eens heel goed betaalbaar!